31 Aralık 2013 Salı

Bu İşte Bir Yalnızlık Var

2013 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde senenin iyi yerli filmlerini listelemeye çalıştığımız zaman çift haneli rakamlara çıkabilmek için oldukça zorlanıyoruz. Gelin görün ki senenin kötü yerli yapımları için bir liste yapmak ise çok daha zor, çünkü listeye eklenecek o kadar çok film var ki listeyi daraltmakta zorlanıyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak bir de 2013’ün takviminde yer alabilmek adına Aralık ayında rekor sayıda yerli film bir anda vizyon şansı bulunca bu liste çok daha kabardı. Bu kalabalık Aralık takvimin ikinci haftasında Hobbit’in karşısına çıkmaya cesaret eden tek filmse Hakan “Ketche” Kırvavaç’ın yönettiği, senaryosunu sinema yazarı Burak Göral’ın yazdığı Bu İşte Bir Yalnızlık Var oldu.
Bu İşte Bir Yalnızlık Var, yerli romantik komedilerin “komik” olma çalışmaları adı altında düştükleri birçok hatadan uzak duran ve türü sevenleri memnun edebilmek için elindeki tüm kozları pozitif şekilde kullanmayı başaran ender yapımlardan biri olmuş. Neleri doğru yaptığından bahsedecek olursak, bir kere seyircisini en başından yakalamayı başarıyor. Hikayeyi klasik çift taraflı kavuşamayan aşıklar olarak değil, tek bir karakterin üzerinden imkansız aşk olarak sunuyor ki seyirci film boyunca bir yandan kavuşmalarını isterken diğer yandan da olağan akışına kapılıp gidiyor. Ve en önemlisi başta da belirttiğim üzere film komik olmak veya ağlatmak için ekstra bir çaba göstermiyor; aksine gelişen olaylar karşısında seyirci kendisini filmin içindeki karakterlerle özdeşleştirip, onlarla gülüp, onlarla üzülebiliyor.

“Romantik Komedi” ve çektiği reklam filmleriyle tanıdığımız Ketche’nin yönetmenlik tarzının Hollywoodvari olduğunu söylemek gerek. Özellikle reklamcılıktan geliyor olması bu filmde de kendini oldukça belli ediyor dersem hafif kalır, çünkü film kimi zaman sadece “reklam” havasında geçiyor. Filmin az önce bahsettiğim artılarının yanında bir operatör firmasının reklamının bu kadar sık yapılması ne yalan söyleyeyim arada filmden sıkılmama sebep oldu. Oysa yukarıda da belirttiğim gibi seyircinin kendisini filmin içinde hissedebileceği bir senaryo ve yönetmenlik başarısı varken araya katılan subliminal mesajları da sayarsak neredeyse tüm filmin bir reklam kampanyasına dönüşmüş olması senenin en iyileri arasına girebilecek filmin elindeki fırsatı tepmesi anlamı taşıyor. Lakin, olumlu ve olumsuz yanlarını sayarken Türkiye’nin önde gelen iki başarılı oyuncusunun bu denli kötü birer performans sergilemiş olmalarının da şaşırtıcı olduğunu söylemeliyim. Özellikle ilk 30 dakika Özgü Namal ve Engin Altan Düzyatan’ın performanslarına alışmak bir hayli zorlayıcı olabiliyor.
Artıları ve eksilerinin yarı yarıya olduğu Bu İşte Bir Yalnızlık Var yine de birçok çöp filmin arasında bulunmaz Hint kumaşı. Şarkı seçimlerinin de bir hayli başarılı olduğu film, tüm eksilerine rağmen vizyonda seyredilmeyi hak eden ender romantik komedilerden.
                                                                                           KAYNAK: www.filmloverss.com
Fragmanı burdan izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder